Wygląd ogólny | Barwa naturalna charakterystyczna dla drobiu; nie dopuszcza się wylewów krwawych w mięśniach. Zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa drobiowego, niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o procesach rozkładu mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu. |
---|---|
Warunki przechowywania/transportu | Świeże do +4°C, Mrożone -18°C. |
Okres przydatności do spożycia | Elementy chłodzone termin przydatności – 5 dni od daty rozbioru będącej numerem partii. Elementy mrożone termin przydatności – 12 m-cy od daty mrożenia. |
Forma pakowania | Elementy chłodzone pojemnik E2 wyścielony niebieską folią. Elementy chłodzone karton wyścielony niebieską folią. Elementy mrożone poliblok/worek foliowy niebieski. Elementy mrożone worek foliowy niebieski/karton. Element mrożony VAC , karton. |
Waga porcji w opakowaniu jednostkowym | Elementy chłodzone pojemnik E2- 15kg Elementy chłodzone karton – 10/15kg Elementy mrożone poliblok- 10/15kg Elementy mrozone karton – 10/15kg Element mrożony VAC przy gramaturach – 0,5 kg, 1,0 kg, 2,0 kg |
Status GMO | Zgodnie z regulacjami rozporządzenia (WE) nr 1829/2003oraz rozporządzenia (WE) nr 1830/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady składniki użyte w produkcji nie zawierają , nie składają się oraz nie są produkowane z organizmów zmodyfikowanych genetycznie (GMO). |
Cechy chemiczne | Zgodnie z Rozporządzenie Komisji (WE) NR 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (z późn. zm.) |
Cechy mikrobiologiczne | Zgodnie z Rozporządzenie Komisji (WE) NR 1441/2007 z dnia z dnia 5 grudnia 2007 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych. |
Promieniowanie jonizujące | Produkt nie poddany promieniowaniu . |
Alergeny | Nie zawiera. |
Sposób użycia / przygotowania | Gotowe do spożycia po obróbce termicznej. |
Pochodzenie surowca | Kraje UE |
Dane na etykiecie | Etykieta zawiera następujące dane: – nazwę ,adres oraz siedzibę zakładu produkcyjnego – nr weterynaryjny zakładu – wagę netto – nr partii – termin przydatności do spożycia – datę produkcji – warunki przechowywania |